Ekstern Lektor i Mekanik (2024-224-06125)
Job description
Institut for Materialer og Produktion(MP) er et bredt forsknings- og uddannelsesmiljø på Aalborg Universitet. Instituttets mission er at imødekomme fremtidens krav til nye materialer og produktionssystemer ved at dække hele værdikæden fra grundlæggende materialeforståelse, materialers anvendelse i mekaniske konstruktioner, industriel produktion og ledelse.
Instituttet har flere stærke, internationale og innovative forskningsgrupper, der spænder fra grundvidenskab til strategisk og anvendelig forskning. Aktiviteterne omfatter forskning såvel som undervisning inden for materialer, mekanik, fysik, produktionsteknik samt industriel ledelse og innovation. Til gavn for industrien og andre samarbejdspartnere er der udviklet flere innovative og utraditionelle samarbejder gennem tværfaglige samarbejder.
Som ansat på instituttet bliver du en del af et internationalt forskningsmiljø, hvor fokus er på innovation, videndeling/opbygning og tværfagligt samarbejde.
Stillingen omfatter undervisning indenfor fagene statik, styrkelære, dynamik og svingningslære og vil hovedsageligt foregå ved uddannelsen i Bæredygtigt Design som fokuserer på udvikling og implementering af bæredygtige produkter og systemer. Stillingen vil indeholde tilrettelæggelse og gennemførsel af undervisning, udarbejdelse af undervisningsmateriale og eksamensopgaver samt gennemførelse af eksaminer. Som ekstern lektor har du en unik mulighed for at anvende din viden og erfaring til at præge og udvikle de kommende generationer af ingeniører indenfor Bæredygtigt Design.
Yderligere faglige oplysninger kan fås ved henvendelse til lektor Lars Rosgaard Jensen, 99409328, lrj@mp.aau.dk.
Kvalifikationskrav:
Kvalifikationskravet er kandidatniveau.
Ansættelse som ekstern lektor forudsætter enten relevant praksiserfaring på højt niveau, der ikke er opnået gennem en universitær, videnskabelig ansættelseeller ansættelse i en videnskabelig hovedstilling på et andet universitet. Ved ansættelse i kraft af relevant praksiserfaring, skal du have indgående, aktuel viden om fagets/fagområdets anvendelsesmuligheder, der er opnået eller opnås gennem beskæftigelse inden for faget.
Undervisningsmæssige kvalifikationer indgår i bedømmelsen af ansøgere til et eksternt lektorat.
Ansøgningen skal indeholde CV, evt. inkl. publikationsliste, eksamensbevis og undervisningsportfolio eller tilsvarende dokumentation for undervisningserfaring og-kvalifikationer.
Der anvendes shortlisting. Det betyder, at institutlederen efter rådgivning fra formanden for bedømmelsesudvalget/ det fagkyndige udvalg udvælger de kandidater, der skal gennemgå en faglig bedømmelse. Alle ansøgere vil blive orienteret om, hvorvidt de er gået videre til bedømmelse eller ej.
Bedømmelse af ansøgere, der er shortlistet, sker ved sagkyndigt udvalg.
Den samlede ansøgning inkl. bilag kan kun sendes elektronisk ved at vælge nedenstående"søg online" funktion.
AAU ønsker at afspejle det omgivende samfund og har diversitet som en kerneværdi. Derfor opfordres alle uanset personlig baggrund og orientering til at søge stillingen.
Såfremt der er spørgsmål til ansøgningsproceduren, kan der rettes henvendelse til HR Support,est-ef-hr@adm.aau.dk
Information vedrørende vejledninger, ansættelsesprocedure samt gældende lovgivning på området kan ses her:
Wages and employment
Ansættelsen som ekstern lektor sker i henhold til aftale mellem Skatteministeriet og Akademikerne af 16.3.2022 samt Bekendtgørelse om stillingsstruktur for videnskabeligt personale ved Universiteter af 11.12.2019.
Ref number
2024-224-06125