2025-224-06282 Klinisk lektor i akutmedicin
Job description
Den kliniske lektor vil gennem tilrettelæggelse og gennemførelse af undervisningen på kandidatuddannelsen medvirke til udviklingen og implementeringen af kandidatstudieordningen for Aalborg Universitet i samarbejde med fagets kliniske professor. Undervisningen ved Aalborg Universitetshospital omfatter casearbejde, forelæsninger, symposier, kliniske færdighedsøvelser, bedside, projektarbejde, lærerfeedback og faglig refleksion. Desuden kan arbejdet indbefatte opgavestillelse og bedømmelse af skriftlige opgaver, gennemførelse af eksaminer, vejledning ved forskeruddannelse samt deltagelse i bedømmelsesudvalg ved tildeling af videnskabelige grader.
Det sundhedsvidenskabelige fakultet ved Aalborg Universitet udbyder et pædagogisk efteruddannelsesforløb til kliniske undervisere ved Klinisk Institut med henblik på at ruste underviserne bedst muligt til implementering af problem baseret læring(PBL) i klinisk undervisning, samt til støtte for faglig og pædagogisk sammenhæng i kandidatuddannelsen. Kurset er et nødvendigt bidrag til funktionen som klinisk underviser med ansættelse ved Klinisk Institut og forventes gennemført inden for to år efter ansættelse.
Kvalifikationskrav
Ansættelse som klinisk lektor forudsætter en samtidig ansættelse som overlæge eller afdelingslæge ved en af de sygehusafdelinger, der varetager undervisningen af lægestuderende i kliniske fag. Derudover er det et krav, at den pågældende er speciallæge i det relevante fag samt bliver erklæret kvalificeret til stillingen via bedømmelse foretaget af sagkyndige personer.
Kvalifikationskravet for den kliniske lektor i medicin er lægevidenskabelig kandidateksamen, specialistanerkendelse samt yderligere undervisnings- og forskningsmæssige kvalifikationer, fx ph.d.-grad eller doktorgrad. Ansøger skal være forskningsaktiv og skal have veldokumenterede undervisningskompetencer.
Ansøgere med undervisnings- og forskningserfaring inden for specialet vil blive foretrukket.
Ansættelse forudsætter forudgående samarbejdsaftale mellem det sygehus, hvor vedkommende er ansat som overlæge, afdelingslæge eller 1. reservelæge og Aalborg Universitet.
Ansøgningen skal indeholde:
- En motiveret tekst, hvori begrundelser for at ansøge, kvalifikationer i forhold til stillingen samt intentioner og visioner for stillingen angives.
- Opdateret curriculum vitae.
- Kopier af relevante eksamensbeviser(kandidat og ph.d.).
- Videnskabelige kvalifikationer. Der skal vedhæftes en komplet publikationsliste med angivelse af de arbejder, ansøger ønsker at påberåbe sig. Ansøger må max. vedhæfte 10 af disse publikationer.
- Undervisningsmæssige kvalifikationer beskrevet i en undervisningsportfolio. Såfremt dette ikke er medsendt, skal ansøger vedlægge begrundelse herfor. Se vejledning for undervisningsportfolio.
- Formidlingsmæssige kvalifikationer, herunder deltagelse i udvalg, bestyrelser, foreninger o.l.
- Øvrige kvalifikationer i forhold til stillingen.
- Referencer/anbefalinger.
- Personlige data.
Den samlede ansøgning inkl. bilag kan kun sendes elektronisk ved at vælge nedenstående"søg online" funktion.
Bedømmelse
Bedømmelse af kandidater til stillingen foretages af sagkyndige personer.
Shortlisting anvendes. Det betyder, at efter ansøgningsfristens udløb udvælger institutlederen, med bistand fra ansættelsesudvalget, de ansøgere, der skal bedømmes. Alle ansøgere vil blive informeret om de er gået videre til bedømmelse eller ej.
Når ansættelsesprocessen er afsluttet, sendes et afsluttende afslag til de ansøgere, der ikke kommer i betragtning til stillingen.
Har du spørgsmål?
Yderligere oplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til Klinisk Koordinator Stig Andersen,stiga@dcm.aau.dk eller tlf.: 2720 6016, eller til konstitueret institutleder Jette Kolding Kristensen påjkk@dcm.aau.dk
Spørgsmål vedr. ansættelsesprocessen kan stilles til HR-Konsulent Annette Sønderby Nielsen, e-mail est-st-hr@adm.aau.dk, tlf. 9940 8385.
AAU ønsker at afspejle det omgivende samfund og har diversitet som en kerneværdi. Derfor opfordres alle uanset personlig baggrund og orientering til at søge stillingen.
Information vedrørende vejledninger, ansættelsesprocedure samt gældende lovgivning på området kan ses her.
Ansættelsesprocessen på Aalborg Universitet kan omfatte en risikovurdering som et værktøj til at identificere potentielle risici forbundet med nyansættelser, der sikrer arbejdspladsens sikkerhed, compliance og integritet.
Wages and employment
En klinisk lektor aflønnes med et honorar på kr. 95.200(marts 2012-niveau) for 60 konfrontationstimer årligt. Ansættelse kan ske med et varierende antal konfrontationstimer fra 15 til 60 timer med forholdsmæssig løn. Honoraret udbetales med 1/12 månedligt bagud.
Ud over undervisningsopgaverne kan det sundhedsvidenskabelige fakultet pålægge en klinisk lektor at udføre andre arbejdsopgaver i op til 200 timer årligt. Ved ansættelse med færre end 60 konfrontationstimer reguleres timetallet forholdsmæssigt.
Ansættelse og aflønning sker i henhold til gældende ansættelsesbekendtgørelse for videnskabeligt personale ved universiteter, gældende stillingsstruktur for videnskabeligt personale ved universiteter samt aftale mellem Styrelsen for Universiteter og Internationalisering, Foreningen af Speciallæger og Foreningen for Yngre Læger om kliniske lektorer ved universiteter.
Ref number
2025-224-06282